Volar Plastic

Kylmä- ja kuumapuristusmenetelmät

Kylmäpuristusmenetelmä


Kylmäpuristus on menetelmä pehmeiden kuitumaisten huopatuotteiden valmistamiseksi. Menetelmässä raaka-aine lämmitetään erikseen ja puristetaan muotoonsa kylmien muottien välissä. Raaka-aine on 100%:sti kestomuovia, yleensä polyesterikuitua (PET/PES). Huopapuristeiden vakiovärivalikoima on off-white, vaaleanharmaa, tummanharmaa ja musta. Dekoratiivisissa sovellutuksissa käytetään huovan pinnassa erillistä värillistä huopakerrosta tai värillisiä villakankaita, joissa on valittavana 50 erilaista värivaihtoehtoa.

Parhaimmillaan menetelmä on sovelluksissa, jossa tuotteelle halutaan äänenvaimennusominaisuuksia yhdistettynä edustavaan ulkonäköön. Tämänlaisia tuotteita ovat esimerkiksi ääntä vaimentavat seinäpaneelit, tuolien ja pöytien osat, sekä ajoneuvojen verhouspanelit.

Kuumapuristusmenetelmä


Kuumapuristus on menetelmä teknisten kuitumaisten tuotteiden valmistamiseksi. Menetelmässä kuitumaiseen materiaaliin lisätty kertamuovipohjainen sideaine kovetetaan kuumissa muoteissa puristamalla. Parhaimmillaan menetelmä on sovellutuksissa, jossa tuotteelle halutaan erityisiä teknisiä ominaisuuksia kuten lämmönkestoa tai lujuutta. Kuitumaisten muoviraaka-aineiden lisäksi käytämme muunmuassa kivivillaa, josta valmistamme hyvin korkeita lämpötiloja kestäviä muotoiltuja eristeitä ajoneuvoteollisuuden sovellutuksiin.

Volar Plasticilla on käytössä kolme puristinsolua, joissa kaikissa on kuusiakselinen robotti osien vesisuihkuleikkausta varten.

Ääntä vaimentavia seinäpaneeleita.


Valtran traktoreiden verhoilupaneeleita.