Me olemme Volar Plastic

Me kehitymme joka päivä joukkueena ja yksilöinä. Opimme uutta ja kuljemme viisaammin, jotta sinä saisit tarvitsemasi tuotteen tai palvelun nopeammin, helpommin ja kustannustehokkaammin.

Meillä on ilo palvella sinua. Uskomme ihmisten välisen viestinnän voimaan. Me teemme paremmin. Me toteutamme.

Volar_protokuvat-12

Meidän juuremme, kokemuksemme alkulähde

Volar Plastic Oy:n ensimmäiset muovituotteet valmistuivat jo 1950 -luvun alkupuolella, kun valokuvaaja Eino Riihelä tarvitsi valokuvien kehittämiseen muovisia kehitysaltaita. Kyseisiä altaita oli huonosti saatavana sodanjälkeisinä vuosina, ja Eino aloitti niiden valmistuksen itse. Tuosta alkoi pitkä tarina, joka johtaa monien tuotteiden ja käänteiden jälkeen nykyiseen Volar Plasticiin, joka perustettiin tässä muodossaan vuonna 1993. Siitäkin on jo aikaa kulunut kymmeniä vuosia, joten kokemuksella ja ammattitaidolla on todella vankat perustukset tässä yrityksessämme.

Me toimitamme ja kehitymme

Olemme kirjoittaneet Volar Plasticin DNA:han kaksi tärkeintä asiaa: toimita ajallaan ja sovitulla laadulla. Kolmas pyhä asia meille on kustannustehokkuus, jota vaalimme ja edistämme vuoden jokaisena päivänä. Olemme ylpeitä teknologioistamme, jotka hallitsemme suvereenisti. Konekantamme kehittyy ja investoimme jatkuvasti pysyäksemme ehdottomassa teknologian eturintamassa. Kehitämme järjestelmiämme. Osallistamme tekijöitämme. Ratkaisemme yhdessä. Hiomme prosessejamme väsymättä. Vannomme jatkuvan parantamisen nimeen. Olemme ylpeitä siitä, mitä saamme aikaan. Me olemme Volar Plastic.

logo

Laatu ja ympäristö

Otamme tuotantotoiminnassamme huomioon ympäristön ja kestävän kehityksen aina kun se on mahdollista. Muoviraaka-aineet ovat petrokemianteollisuuden sivutuotteita, joiden hankkiminen ei erikseen rasita luonnon ekosysteemejä.

ES_Johtamisjarj_FI_9001_RGB

Laatujärjestelmät

Volar Plastic Oy noudattaa toiminnassaan ISO 9001 -laatujärjestelmää.

Kierrätystä ja kustannustehokkuutta

Kierrätämme lähes kaiken tuotannossa syntyvän muovihukan granuloimalla ABS, HDPE ja PS-muovit rouheeksi, jotka lisätään muovilevyraaka-aineeseemme. Käyttämämme muovilevyt sisältävät tämän johdosta keskimäärin 30% kierrätysrouhetta. Kierrätykseen soveltumattomat muovihukat lajitellaan energiaraaka-aineeksi, joka poltetaan kahden kilometrin päässä tehtaasta sijaitsevissa Lahti Energian kaasutusvoimalaitoksissa. Laitoksissa muovi muuttuu sähköksi ja kaukolämmöksi. Laitoksista uusin on maailman ensimmäinen pelkästään kierrätyspolttoainettta käyttävä kaasutusvoimalaitos.

Lämpömuovaustuotannossa olemme siirtyneet pääosin halogeenilämmitystä käyttäviin muovauskoneisiin, jotka verrattuna perinteisiin muovauskoneisiin kuluttavat lähes 50% vähemmän sähköä lämmitettävää muovikiloa kohti. Halogeenilämmityksen tehokkuus perustuu lämpösäteilyn aallonpituuteen ja lämmityksen nopeaan säädettävyyteen.

Tuotantotilojemme lämmitys tapahtuu nykyaikaisella lämpöpumpuilla varustetulla ilmastointijärjestelmällä, joka ottaa talteen noin 85% tuotannossa vapautuvasta hukkalämmöstä lämmittäen siten rakennusta. Pakkasten laskiessa alle -6 asteeseen rakennus vaatii lisälämmitystä, joka hankitaan kaukolämpönä Lahti Energian kaasutusvoimalaitoksesta.

banner2
recycle-symbol-recycle-icon-green-icon-vector-20823140

SmartIO säästää energiaa

Vuonna 2011 olemme ottaneet käyttöön langattoman SmartIO- järjestelmän, jolla ohjataan ohjelmallisesti ja etänä tehtaan ilmastointilaitteen käyttöä sähkönkulutuksen pienentämiseksi. Mittaamme toistuvasti eri sähkökoneiden ja laitteiden energiankulutusta, joiden perusteella uudet investointipäätökset tehdään energiakulutuksen minimoimiseksi.

Osallistumme asiakkaidemme kanssa eri tuotteiden ympäristösertifikaattien hyväksyntäprosesseihin ja pakkausmateriaalien kierrätykseen.